Керамичке посуде и посуђе популарне су због површине за кување која се не лепи.
Oglas
Уз само неколико савета и неке основе чишћења домаћинства, керамичке посуде могу да се користе за припрему јела дуги низ година.
Прање керамичког посуђа
Ново керамичко посуђе треба прати ручно у топлој води са сапуном, добро испрати и осушити меком крпом. Ово ће уклонити све честице прашине и прљавштину које су се таложиле на површини. Такође треба прати након сваке употребе како би се уклониле честице хране. Важно је да након припреме хране пустимо посуђе да се охлади јер керамички премази не реагују добро на брзе, драстичне промене температуре.
Прочитајте још: Како да вам ПОВРЋЕ не буде суво или гњецаво? Подесите аларм на ОВО време!
Савети за одржавање керамичког посуђа
- Керамичко посуђе увек перите ручно.
- Приликом спремања хране у керамичком посуђу увек користите само пластични, силиконски, дрвени или најлонски прибор.
- Никада не сеците храну ножем у керамичком посуђу
- Не користите превисоке температуре при кувању.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas