Мале тајне великих кувара.
Палачинке су један од најчешће припреманих десерата, брзо су готове и смесу је врло једноставно направити. Ипак, многима се догоди да им палачинке испадну жилаве, али уз трик који вам откривамо то се више никада неће догодити.
У рецепту према којем већина нас ради смесу за палачинке пише да се јаја стављају цела у смесу, али ако раздвојите беланце и жуманце добићете никад меканије и лаганије палачинке.
Прочитајте још: Трик за најбоље КРОФНЕ: Како да тесто буде меко и ваздушасто?
Поступак:
1. Направите смесу за палачинке као и иначе, само са ситном изменом тако да беланца одвојите од жуманаца које умутите у смесу, а беланца ставите на страну.
2. Када сте у смесу ставили све састојке (осим беланаца) и добро их промешали, од беланаца направите мекше тучени снег (нити мекани нити чврсти) те га додајте смеси.
Прочитајте још: Добре и лоше стране СУВОГ ВОЋА: Омиљена зимска грицкалица
3. Снег затим врло нежно умешајте у смесу, најбоље миксером. Снег од беланаца палачинкама ће дати пенасту структуру, предивну мекоћу и лакоћу. Чак и када се охладе и одстоје, овако припремљене палачинке неће изгубити мекоћу, односно неће постати жилаве.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ