Male tajne velikih kuvara.
Palačinke su jedan od najčešće pripremanih deserata, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
U receptu prema kojem većina nas radi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance dobićete nikad mekanije i laganije palačinke.
Pročitajte još: Trik za najbolje KROFNE: Kako da testo bude meko i vazdušasto?
Postupak:
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše tučeni sneg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.
Pročitajte još: Dobre i loše strane SUVOG VOĆA: Omiljena zimska grickalica
3. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje mikserom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu, predivnu mekoću i lakoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU