Искусне домаћице знају да јело не треба пресолити, али шта се дешава када се - прељути?
Шта урадити кад је јело прељуто? Да ли то јело мора да се баци?
Прочитајте још: Ево колико дуго тврди и меки СИРЕВИ могу стајати у фрижидеру
Уколико сте омашком направили прељуто јело, знајте да и за то постоји решење. Додајући одређене намирнице у њега поново ћете га учинити укусним и пријатнијим за непца. Тако ће јело бити мање пикантно ако му додате орашасте плодове.
Додајте шаргарепу или грашак!
Спасоносно решење је и поврће, али не баш свако. На пример, у прељуту индијску храну можете да додате шаргарепу или грашак. У ону са далеког истока броколи и купус. У мексичку - тиквице, парадајз или паприке.
Прочитајте још: НЕКИ ЈЕ ВОЛЕ, А НЕКИ НЕ: Откривена супернамирница која ПРОДУЖАВА ЖИВОТ
Љутину јела ћете неутрализовати и уз помоћ млека, као и шећера (али са њим не треба претеривати).
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ