Iskusne domaćice znaju da jelo ne treba presoliti, ali šta se dešava kada se - preljuti?
Šta uraditi kad je jelo preljuto? Da li to jelo mora da se baci?
Pročitajte još: Evo koliko dugo tvrdi i meki SIREVI mogu stajati u frižideru
Ukoliko ste omaškom napravili preljuto jelo, znajte da i za to postoji rešenje. Dodajući određene namirnice u njega ponovo ćete ga učiniti ukusnim i prijatnijim za nepca. Tako će jelo biti manje pikantno ako mu dodate orašaste plodove.
Dodajte šargarepu ili grašak!
Spasonosno rešenje je i povrće, ali ne baš svako. Na primer, u preljutu indijsku hranu možete da dodate šargarepu ili grašak. U onu sa dalekog istoka brokoli i kupus. U meksičku - tikvice, paradajz ili paprike.
Pročitajte još: NEKI JE VOLE, A NEKI NE: Otkrivena supernamirnica koja PRODUŽAVA ŽIVOT
LJutinu jela ćete neutralizovati i uz pomoć mleka, kao i šećera (ali sa njim ne treba preterivati).
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU