Уколико желите да испечете рибу на мало другачији начин, онда пробајте ову маринаду.
Почео је пост, као и сезона слава, због чега вам предлажемо да пробате да испечете речну рибу, која је претходно била у овој необичној маринади.
Састојци за маринаду:
- две кашике уља
- сок од једног лимуна
- једна кашика исецканог першуна
- мало вегете и оригана, соли и бибера
- тамјан
Прочитајте још: ПОСНА САРМА на другачији начин: Фил од ПИРИНЧА и ОРАХА који ће одушевити и оне који не посте (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Помешајте уље са соком од лимуна,додајте першун и зачине по жељи и тамјан. Прелијте рибу и оставите је тако да одстоји у маринади један сат пре печења.
Најбоље је да купите свежу речну рибу, која ће бити још више укусна.
Рибу умотајте у фолију и пеците у претходно загрејаној рерни на уобичајен начин као иначе, а уз прилог можете послужити кромпир салату или пиринач са поврћем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ