Хемичари тврде: Тврда вода - укуснија кафа
Већина не може да замисли почетак дана без кафе, а да ли знате у чему је тајна њеног савршеног укуса? Није у скупим сортама, апаратима за кување или начину припреме, већ кључну улогу, веровали или не, има вода, показала је студија британског универзитета Бат.
Прочитајте још: Најмлађа и најслађа шминкерка: Има четири године и већ је прави професионалац у свом послу (ВИДЕО)
Хемичар Кристофер Хендон детаљно је анализирао састав кафе коју је претходно дао волонтерима на тестирање. Чак и ако се користе иста зрна и сорта, кафа може имати потпуно другачији укус ако се кува у различитој води са славине, закључили су стручњаци.
На добар укус кафе највише утиче релативно тврда вода, која садржи више јона магнезијума, што подстиче ослобађање ароме из зрна.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ