Hemičari tvrde: Tvrda voda - ukusnija kafa
Većina ne može da zamisli početak dana bez kafe, a da li znate u čemu je tajna njenog savršenog ukusa? Nije u skupim sortama, aparatima za kuvanje ili načinu pripreme, već ključnu ulogu, verovali ili ne, ima voda, pokazala je studija britanskog univerziteta Bat.
Pročitajte još: Najmlađa i najslađa šminkerka: Ima četiri godine i već je pravi profesionalac u svom poslu (VIDEO)
Hemičar Kristofer Hendon detaljno je analizirao sastav kafe koju je prethodno dao volonterima na testiranje. Čak i ako se koriste ista zrna i sorta, kafa može imati potpuno drugačiji ukus ako se kuva u različitoj vodi sa slavine, zaključili su stručnjaci.
Na dobar ukus kafe najviše utiče relativno tvrda voda, koja sadrži više jona magnezijuma, što podstiče oslobađanje arome iz zrna.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU