Не бацајте неискоришћене кесице чаја! Веровали или не, онe су способнe за много више него што мислите. Маске за очи са зеленим чајем, да ли је неко већ пробао?
Једноставна кесица чаја може учинити много више од уживања у топлом напитку. А пошто постоји толико различитих укуса чаја, могућности су прилично бескрајне за ову свестрану намирницу. Испробајте ове трикове како бисте извукли максимум из колекције чаја.
Прочитајте још: ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења
1. Једноставни сирупи
Појачајте своје посластице или коктеле код куће једноставним сирупима са чајем. За припрему, натопите кесицу чаја, као и обично у шољу воде. Уклоните кесицу чаја и растопите у једнаким деловима шећер. Сируп се затим може умешати у ледену кафу, чај, коктеле или користити у пецивима или на њима.
2. Напитак са укусом
Уместо да се разбацујете елегантном бочицом пића са укусом, направите га сами! Једноставно пустите да врећица чаја 15 минута процури у малу теглу вашег жељног пића - то је то - и пробаћете његове сложене, концентрисане укусе. Ако желите више укуса, користите више чаја (уместо да трошите више времена, што може довести до горчине).
Фото: Пиксабеј
3. Направите чајна јаја
Куваним јајима додајте земљани, биљни укус натапањем у чају преко ноћи. За класична јаја у чају користи се црни чај, као и ароматични састојци, како би већ кувана јаја добила укусну спољашњост.Јаја скувајте у води, а затим разбијте љуске или их потпуно огулите, па потопите јаја 12 сати у натопљени црни чај (или неки други укус).
4. Опустите се уз маске са врећицама зеленог чаја
Треба вам брзо смањивање отеклих очију? Потопите две врећице зеленог чаја у топлу воду и одмарајте са кесицама на очима. Кофеин у зеленом чају помоћи ће у уклањању надутости око очију, а антиоксиданти ће освежити вашу кожу.
Фото: Пиксабеј
5. Користите биљни чај у кади
На крају крајева, биљни чај је само комбинација ароматичног сушеног биља, свежег цвећа, зачина и других састојака који и миришу и имају невероватан укус. Додајте две кесице биљног чаја у топлу купку са мехурићима.
6. Компостирање
Без обзира да ли имате канту за компост код куће или правите компост на селу, не заборавите да унесете потрошено лишће чаја. Док се неке кесице чаја могу компостирати какве јесу (проверите етикету), друге ће морати да се исеку и додају у гомилу органских материја како би се помогло у стварању биљног ђубрива.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ