Брзински савети.
Маслац је вредан млечни производ који даје дубину укуса бројним сланим и слатким јелима. Уз ове брзинске савете можете да га направите у свом дому.
За органски маслац потребно вам је 400 грама органске слатке павлаке (павлаке за шлаг) и прстохват морске соли.
Прочитајте још: Како се правилно конзумира БЕЛИ ЛУК? Искористите сва његова својства
Припрема:
1. Сипајте павлаку у блендер, и блендајте око 10 минута. Павлака ће се прво претворити у густи шлаг;
2. Наставите са миксовањем док маса не постане зрнаста, а маслац не почне да се раздваја
3. Остружите маслац са страница зделе, ставите га у цедиљку и оцедите сву течност;
Прочитајте још: Постоји начин да ручак не ПОКИПИ ИЗ ШЕРПЕ: Користите предмет који сви имамо у кухињи
4. Цедиљку ставите под хладну воду. Лаганим покретима промешајте маслац под водом док вода не постане прозирна, а из маслаца не изађе сва додатна течност;
5. Вишак влажности извуците притиском маслаца о две дрвене кашике;
6. Тако припремљени маслац ставите у теглу, па одложите у фрижидер или замрзивач. Органски маслац има рок трајања од неколико месеци.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК