Brzinski saveti.
Maslac je vredan mlečni proizvod koji daje dubinu ukusa brojnim slanim i slatkim jelima. Uz ove brzinske savete možete da ga napravite u svom domu.
Za organski maslac potrebno vam je 400 grama organske slatke pavlake (pavlake za šlag) i prstohvat morske soli.
Pročitajte još: Kako se pravilno konzumira BELI LUK? Iskoristite sva njegova svojstva
Priprema:
1. Sipajte pavlaku u blender, i blendajte oko 10 minuta. Pavlaka će se prvo pretvoriti u gusti šlag;
2. Nastavite sa miksovanjem dok masa ne postane zrnasta, a maslac ne počne da se razdvaja
3. Ostružite maslac sa stranica zdele, stavite ga u cediljku i ocedite svu tečnost;
Pročitajte još: Postoji način da ručak ne POKIPI IZ ŠERPE: Koristite predmet koji svi imamo u kuhinji
4. Cediljku stavite pod hladnu vodu. Laganim pokretima promešajte maslac pod vodom dok voda ne postane prozirna, a iz maslaca ne izađe sva dodatna tečnost;
5. Višak vlažnosti izvucite pritiskom maslaca o dve drvene kašike;
6. Tako pripremljeni maslac stavite u teglu, pa odložite u frižider ili zamrzivač. Organski maslac ima rok trajanja od nekoliko meseci.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK