Шта треба урадити са листовима пре припреме сарме
Oglas
Приперма киселог купуса за сарме углавном захтева много труда, времена и енергије. Ово се посебно односи на фазу припреме листова купуса. Међутим, постоји трик да се овај процес поједностави.
Зашто треба да замрзнете купус за сарме:
Сарме су јело које захтева труд, јер је поред пуњења важно правилно припремити листове купуса. Замрзавање листова купуса је одличан начин да уштедите време и олакшате процес прављења сарми. Можда ће вас занимати и како да сарма никад не загори.
Замрзавање купуса за сарме:
- Изаберите густу главицу купуса.
- Уклоните клип и оштец́ене листове.
- Оперите купус под текуц́ом водом.
- Листове купуса бланширајте у кипуц́ој води 2-3 минута.
- Охладите листове у хладној води.
- Осушите листове крпом.
- У порцијама их умотајте у провидну фолију за храну.
- Држите купус 3 дана у замрзивачу.
За одмрзавање купуса извадите потребну количину листова из замрзивача. Оставите листове да се одмрзавају на собној температури неколико сати. Затим лагано стисните листове да их ослободите од вишка влаге.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas