Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите најукусније САРМЕ: Ево како се правилно припремају листови купуса

Шта треба урадити са листовима пре припреме сарме

1709562485_shutterstock_1576789297.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Приперма киселог купуса за сарме углавном захтева много труда, времена и енергије. Ово се посебно односи на фазу припреме листова купуса. Међутим, постоји трик да се овај процес поједностави.

Зашто треба да замрзнете купус за сарме:

Сарме су јело које захтева труд, јер је поред пуњења важно правилно припремити листове купуса. Замрзавање листова купуса је одличан начин да уштедите време и олакшате процес прављења сарми. Можда ће вас занимати и како да сарма никад не загори.

Замрзавање купуса за сарме:

  • Изаберите густу главицу купуса.
  • Уклоните клип и оштец́ене листове.
  • Оперите купус под текуц́ом водом.
  • Листове купуса бланширајте у кипуц́ој води 2-3 минута.
  • Охладите листове у хладној води.
  • Осушите листове крпом.
  • У порцијама их умотајте у провидну фолију за храну.
  • Држите купус 3 дана у замрзивачу.

За одмрзавање купуса извадите потребну количину листова из замрзивача. Оставите листове да се одмрзавају на собној температури неколико сати. Затим лагано стисните листове да их ослободите од вишка влаге.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas