Oglas
· · Komentari: 0

NAJGORA JELA NA SVETU: Samo za "hrabre"

Ima i onih jela koje mnogi zaobilaze, jer ne samo da nisu primamljiva, već ih je čuvni gastro portal Tejst Atlas uvrstio u najgora jela na svetu

1736865047_Untitled.jpg
Foto: Printskrin/Instagram
Oglas

Kada govorimo o jelima, ukusi se razlikuju širom sveta, ali neka hrana ima lošu reputaciju zbog svog neobičnog izgleda, mirisa ili ukusa. Možda su vrsni specijaliteti, ali drugima predstavljaju pravi izazov za nepce.

U nastavku pročitajte kojih pet jela se smatraju najgorim i izazivaju šok kod ljudi.

5. Jellied eels

Tradicionalna ulična hrana istočnog Londona datira iz 18. veka i prvobitno je to bio jeftin i lak način da se napravi dobro jelo, sa dosta domaćih jegulja koje su bile lako dostupne u reci Temzi. Jegulje se seckaju, kuvaju oko pola sata u začinskom bilju, pa kad se ohlade - tada bi riba proizvela svoj želatin, a na isečenim komadićima bi se formirao mekan, providan žele. Tekstura želea je delikatna i mekana, a iako će neki reći da je neprijatna, njihov ukus je jedinstven - blag, slan, poput ukiseljene haringe, ali bez neobičnog "ribljeg" mirisa. Obično ih prate beli biber i sirće kako bi se dodatno naglasili ukusi.

4. Angulas a la cazuela

Oglas

Tradicionalno špansko jelo se priprema od mladih jegulja (angulas), kuvanih u posudi (cazuela), obično od gline. Ovaj delikates se često servira sa maslinovim uljem, belim lukom i ljutom paprikom, što mu daje jedinstven i aromatičan ukus.

3. Calskrove

Ovaj obrok je izum restorana Tre Kronor iz Švedske. Sastoji se od pice i hamburgera (zajedno sa hlebom, prelivima i prelivom) i pomfritom. Kalorijsko jelo prvobitno je izmišljeno za ljude koji nisu mogli da odluče da li da uzmu picu ili hamburger nakon obilnih pića tokom izlaska.

2. Bocadillo de sardinas

Jednostavan sedvič dolazi iz Španije - pravi se obično samo od bageta i sardina, a mogu se dodati i paprika, paradajz, zelena salata, luk, avokado, senf, jogurt sos, pečurke, dinstano povrće i maslinovo ulje.

Oglas

1. Blodpalt

Jelo je povezano sa severnim delovima Švedske i finskom Laponijom, a podrazumeva knedle od ražanog ili ječmenog brašna i životinjske krvi. Iako se nekada pripremalo sa krvlju irvasa, danas postoje brojne regionalne varijacije koje koriste krv različitih životinja, razne začine, a ponekad i pire od krompira. Prema korisnicima Tejst Atlasa knedle su ocenjene kao najgore jelo, sa ocenom 1,6.

(RT)

 

BONUS VIDEO

Oglas

 

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas