Ако говоримо о року трајања сирева, он зависи од врсте, али ово је најважније да запамтите
Многи људи обожавају сиреве и користе их у припреми разних јела. Има их у разним облицима и укусима, а управо због разлике, како у укусима, тако и у текстури, сиреви и одговарају већини јела. Међутим, проблематика са сиревима јесте та што се брзо кваре
Неки сиреви попут плавог сира и полутврдог сира могу директно у пластичну кесицу (кеса за замрзивач или било која друга чиста кеса).
Међутим, млади сир би требало да чувате у пластичној посуди са поклопцем. Свеж сир би требало да чувате у оригиналном паковању и да само, на сваких неколико дана, промените воду.
Такође, сиреве обавезно чувајте у фрижидеру, на полици на којој чувате поврће. Разлог због којег би тамо требало да их чувате јесте температура која је на том месту хладна и стабилна, без много промена, а таква је идеална за намирнице попут сира.
Ако говоримо о року трајања сирева, он такође зависи од врсте, али оно што је најважније да запамтите јесте да, што је сир тврђи – рок трајања ће му бити дужи.
Како бисте сир сачували од буђи, искористите мало уља и то тако што ћете намазати сир са мало маслиновог или биљног уља, а затим га спустите у пластичну посуду са поклопцем. Уље увек можете да обришете папирним убрусом, а такође можете и да оперете сир у топлој води и да уживате у његовом укусу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ