Пут до укусног пецива води преко добро припремљеног теста
Ови савети за мекано тесто ће се допасти и оним домаћицама које нису вичне припреми пецива.
Већина домаћица се придржава рецепта када крене да меси тесто, а ретке су оне којима оно савршено успева из прве. Али, ми вам доносимо 2 трик састојка са којима нема грешке и који ће све производе од теста учинити укуснијим. Ако волите да једете кифлице, крофне, хлеб... онда обавезно додајте јогурт и сирће у тесто, јер ће сва пецива бити неупоредиво мекша и укуснија.
Сирће ће учинити да тесто брже надође и додаје се једна кашика. Поред сирћета, боље је да користите и свеж квасац, јер и он помаже да тесто брже надође. Јогурт омекшава тесто, а додајте се око 250 мл на 800-900 г брашна. У зависности од количине брашна повећава се и количина јогурта.
Ипак ови савети не важе када правите тесто за пицу или тестетнину, али су зато одлични за уштипке, кифлице, хлеб...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ