Put do ukusnog peciva vodi preko dobro pripremljenog testa
Ovi saveti za mekano testo će se dopasti i onim domaćicama koje nisu vične pripremi peciva.
Većina domaćica se pridržava recepta kada krene da mesi testo, a retke su one kojima ono savršeno uspeva iz prve. Ali, mi vam donosimo 2 trik sastojka sa kojima nema greške i koji će sve proizvode od testa učiniti ukusnijim. Ako volite da jedete kiflice, krofne, hleb... onda obavezno dodajte jogurt i sirće u testo, jer će sva peciva biti neuporedivo mekša i ukusnija.
Sirće će učiniti da testo brže nadođe i dodaje se jedna kašika. Pored sirćeta, bolje je da koristite i svež kvasac, jer i on pomaže da testo brže nadođe. Jogurt omekšava testo, a dodajte se oko 250 ml na 800-900 g brašna. U zavisnosti od količine brašna povećava se i količina jogurta.
Ipak ovi saveti ne važe kada pravite testo za picu ili testetninu, ali su zato odlični za uštipke, kiflice, hleb...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU