Ову методу у својој књизи открила је М. Ф. К. Фишер још давне 1942. године
Како да скувате јаја без кувања у кључалој води открила је у књизи "Како скувати вука" М. Ф. К. Фишер, писац бројних књига о припремању хране. Фишерова предлаже две методе како да укусна и сочна јаја спремите на прави начин.
Прочитајте још: Имате вишак килограма? Када сте гладни помиришите ВАНИЛУ и ЧЕКАЈТЕ
Њене методе потичу још из 1942. када је и објавила поменуту књигу. Први начин је да ставите јаје у хладну воду чиме ћете спречити кору јајета да пукне, а затим кувати на благој ватри, а никако у кључалој. Како Фишерова тврди, јаје ће бити скувано у потпуности, али ће укус бити знатно бољи.
Други начин је да потопите јаје у хладну воду у малој посуди и грејати. Чим вода крене да кључа, одмах склоните тигањ или шерпу у којој спремате јаја са ватре и можете да једете.
Прочитајте још: Храна може да буде ЗАМКА: Стручњак објашњава зашто једемо и кад нисмо гладни