Каже се да је судопера "срце кухиње".
Незаобилазна је током дана, спремали ручак или не. Међутим, њено чишћење често занемарујемо или не радимо то онолико колико би требало.
Клице које се налазе у судопери могу да представљају потенцијалне здравствене проблеме за домаћинство уколико се не чисти често.
Прочитајте још: Шест изненађујућих начина за коришћење МАСЛИНОВОГ УЉА у домовима
Према неким истраживањима ово је друго место у кући са највише бактерија, представља оптимално окружење за развој разних микроба, попут ешерихије коли и салмонеле.
Колико често треба да перемо судоперу зависи од тога за шта смо је користили. У сваком случају истиче се да би свако требало да пере дно и странице судопере најмање једном недељно дезинфиекционим средствима.
Прочитајте још: Без хемикалија: Направите сами смесу за ЧИШЋЕЊЕ ПРОЗОРА од само два састојка
Међутим, уколико је судопера била у додиру са сировим месом, требало би да је очистимо одмах након припреме меса.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ