Kaže se da je sudopera "srce kuhinje".
Nezaobilazna je tokom dana, spremali ručak ili ne. Međutim, njeno čišćenje često zanemarujemo ili ne radimo to onoliko koliko bi trebalo.
Klice koje se nalaze u sudoperi mogu da predstavljaju potencijalne zdravstvene probleme za domaćinstvo ukoliko se ne čisti često.
Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima
Prema nekim istraživanjima ovo je drugo mesto u kući sa najviše bakterija, predstavlja optimalno okruženje za razvoj raznih mikroba, poput ešerihije koli i salmonele.
Koliko često treba da peremo sudoperu zavisi od toga za šta smo je koristili. U svakom slučaju ističe se da bi svako trebalo da pere dno i stranice sudopere najmanje jednom nedeljno dezinfiekcionim sredstvima.
Pročitajte još: Bez hemikalija: Napravite sami smesu za ČIŠĆENJE PROZORA od samo dva sastojka
Međutim, ukoliko je sudopera bila u dodiru sa sirovim mesom, trebalo bi da je očistimo odmah nakon pripreme mesa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU