Када уђемо у кухињу прва ствар која приметимо је углавном судопера
Минерали из тврде воде и неправилног чишћења могу оставити пуно мрља и нечистоћа.
Прочитајте још: ПРОБАЈТЕ: Укусна маринада за месо (РЕЦЕПТ)
Кухињске судопере треба очистити сваки пут када се користе за припрему хране како би се уклониле бактерије и честице хране које се могу задржати на површини.
Уз редовно свакодневно чишћење које не одузима пуно времена, судопера ће увек сијати и изгледати чисто.
Шта вам је потребно:
- Течност за прање посуђа
- Сода бикарбона
- Дестиловано бело сирће
- маслиново уље
Дневни поступак
Добро испрати
Након припреме хране, испирања или прања посуђа, добро исперите судоперу врућом водом.
Прочитајте још: Пет индијских ораха пере одећу и скида ФЛЕКЕ!
Брзо очистите
Ставите пар капи течности за прање посуђа на влажни сунђер. Обришите судоперу и околне делове до којих могу доћи бактерије.
Осушите крпом
Један од начина да судопер изгледа сјајно и да спречи појаву водених тачкица је темељно сушење судопера након сваког чишћења. Користите крпу од микрофибера јер не оставља длачице, добро упија воду и брзо се суши.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ