Kada uđemo u kuhinju prva stvar koja primetimo je uglavnom sudopera
Minerali iz tvrde vode i nepravilnog čišćenja mogu ostaviti puno mrlja i nečistoća.
Pročitajte još: PROBAJTE: Ukusna marinada za meso (RECEPT)
Kuhinjske sudopere treba očistiti svaki put kada se koriste za pripremu hrane kako bi se uklonile bakterije i čestice hrane koje se mogu zadržati na površini.
Uz redovno svakodnevno čišćenje koje ne oduzima puno vremena, sudopera će uvek sijati i izgledati čisto.
Šta vam je potrebno:
- Tečnost za pranje posuđa
- Soda bikarbona
- Destilovano belo sirće
- maslinovo ulje
Dnevni postupak
Dobro isprati
Nakon pripreme hrane, ispiranja ili pranja posuđa, dobro isperite sudoperu vrućom vodom.
Pročitajte još: Pet indijskih oraha pere odeću i skida FLEKE!
Brzo očistite
Stavite par kapi tečnosti za pranje posuđa na vlažni sunđer. Obrišite sudoperu i okolne delove do kojih mogu doći bakterije.
Osušite krpom
Jedan od načina da sudoper izgleda sjajno i da spreči pojavu vodenih tačkica je temeljno sušenje sudopera nakon svakog čišćenja. Koristite krpu od mikrofibera jer ne ostavlja dlačice, dobro upija vodu i brzo se suši.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU