Стигло је време многима омиљеног воћа, па ће вам овај трик бити и те како користан
Лубеницу скоро сви обожавају, а летње време уједно је нам доноси ово неодољиво воће. Осим неодољивог укуса, она је веома здрава за наш организам.
Лубеница представља одличан извор витамина Ц, минерала и свакако воде. Две кришке лубенице на дневној бази утичу на повећање осећаја ситости и смањују ефикасно телесну тежину. Ликопен који се налази у лубеници помаже такође у смањењу високог шећера у крви (хипергликемије). На свакодневној бази је потребно да конзумирате једну до две кришке лубенице сат времена пре ручка.
Прочитајте још: Да ли вам се зелена салата брзо квари? Чувајте је на овај начин и трајаће и до три недеље
Само једна порција је довољна да се задовољи петина потребе организма за витамином Ц и А. Осим тога, висок ниво калијума регулише крви притисак, чиме се одржава и здравље срца. Лубеница се састоји од 91,5 одсто воде. С обзиром на то да дехидратација може представљати велике здравствене проблеме, који се најчешће реализују кроз главобоље, слабу концентрацију и умор, конзумирање лубенице је одличан начин да се избегну сви ови проблеми.
Међутим, није нам пријатно када морамо да је сечемо, утрошимо одређено време и чистимо настали неред. Али, добра вест је што постоји трик који ће вам уштедети време, а притом нећте имати никакав неред у кухињи!
Реч је о томе да лубеницу најпре исечте цик-цак, а потом раздвојите на два дела.
Цео поступак погледајте у видеу:
Бест wаy то цут а wатермелон wхен схаринг. пиц.тwиттер.цом/УгуО6QХwДд
— Фоод Порн (@Ф00д___Порн) Јуне 11, 2022
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ