Дошло је време за тикву.
У јесен и зиму бундева је присутна на столу облику многих рецепата и јела. Неки од најпопуларнијих су пита од бундеве, печена бундева, пуњена бундева, свакакви слаткиши од бундеве и крем од бундеве, а користи се не само у десертима, већ се може користити и за прављење различитих чорби.
Међутим, већина рецепата почиње са чишћењем бундеве, доносимо вам начин да најлакше очистите бундеву.
Прочитајте још: Исхрана за ХЛАДНО ВРЕМЕ: Можете да се опустите
Започните прањем, јер често на њој остану трагови земље. Затим уклоните поклопац и дно бундеве. У зависности од величине, можете бундеву исећи на мање комаде да бисте је лакше ољуштили.
Ако користите бундеву за печење са кором, након уклањања два краја, прережите је на пола и помоћу кашике уклоните унутрашњост заједно са семенкама.
Фото: Депосит
Прочитајте још: Овај ЗАЧИН даје укус сваком јелу: Да ли га користите?
Сада, након што сте је очистили, исеците је на жељену величину према вашем омиљеном рецепту. Ако ћете припремати пуњену бундеву, одсеците дно само мало, тако да она стоји усправно, и кашиком, пажљиво издубите унутрашњост.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ