Došlo je vreme za tikvu.
U jesen i zimu bundeva je prisutna na stolu obliku mnogih recepata i jela. Neki od najpopularnijih su pita od bundeve, pečena bundeva, punjena bundeva, svakakvi slatkiši od bundeve i krem od bundeve, a koristi se ne samo u desertima, već se može koristiti i za pravljenje različitih čorbi.
Međutim, većina recepata počinje sa čišćenjem bundeve, donosimo vam način da najlakše očistite bundevu.
Pročitajte još: Ishrana za HLADNO VREME: Možete da se opustite
Započnite pranjem, jer često na njoj ostanu tragovi zemlje. Zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete bundevu iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.
Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, prerežite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama.
Foto: Deposit
Pročitajte još: Ovaj ZAČIN daje ukus svakom jelu: Da li ga koristite?
Sada, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU