Oglas
· · Komentari: 0

Kada je idealno vreme da se POSOLI hrana? Na početku ili na kraju pripreme jela - evo od čega to zavisi

Česta nedoumica prilikom kuvanja

1728658964_shutterstock_178576628.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

So sigurno koristite u kuvanju, ali da li obraćate pažnju na to u kom trenutku pripreme hrane dodajete so jelu?

Ovo zavisi od toga šta tačno kuvate i koju vrstu soli koristite.

Meso se obično može začiniti dan pre nego što je spremno za kuvanje. To se zapravo i preporučuje. Što duže možete dati začinima da prođu kroz meso, to je bolje. Ako ne možete da začinite meso ceo dan pre nego što planirate da ga kuvate, imajte na umu da to uradite odmah na početku prirpeme. 

Plodovi mora nisu kao meso. Previše je delikatno da bi se unapred solilo. Umesto toga, posolite morske plodove petnaestak minuta pre nego što ih kuvate.

Jaja se brže kuvaju ako ih posolite! U slučaju da pravite kajganu ili jaja na oko, začinite ih neposredno pre serviranja.

Povrće sadrži ugljeni hidrat koji se zove pektin, koji nije svarljiv u ljudskom digestivnom traktu. Ovaj pektin se može omekšati dodavanjem soli. Posolite povrće oko 10 do 15 minuta da sol prožme povrće, ali nemojte to činiti mnogo ranije od toga jer može postati gumeno ako se posoli prerano.

Ukoliko pripremate testeninu, savetuje se da vodu u kojoj se kuva posolite posle ključanja. Kada je u pitanju pirinač, on se prema savetima kuvara soli na početku kuvanja.

BONUS VIDEO


Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas