Калуп за лед може да се искористи на безброј начина, као што чување зачина.
Уобичајени начин коришћења коцкица леда је - сипате их у пиће да бисте га расхладили. Међутим, посуда за замрзивач, у којој се формирају коцкице, може "изнедрити" и друге, необичне а врло употребљиве ледене ђаконије.
Прочитајте још: Погрешно ЧУВАМО БРАШНО: Колико год да вам је кухиња чиста уколико се не прате ОВИ САВЕТИ, ПОКВАРИЋЕ СЕ
Било који сос да правите, одвојите део и замрзните га у калупу за лед. Приликом припреме јела са сосом, одвојите колико вам је потребно коцкица из калупа, загрејте их до кључања и употребите као тек припремљен сос.
Калуп за лед одлично ће послужити и као посуда у којој можете чувати зачине, и то замрзнуте у маслиновом уљу.
Ставите зрно по зрно у сваку преграду.
Употребите их на исти начин као и сос из претходног примера. Још једна намирница може добити потпуно нову намену ако је заледите у поменутом калупу - бело грожђе. Ставите по зрно у сваку преградицу, прелијте га малом количином воде и замрзните.
Прочитајте још: ЏЕЈМИ ОЛИВЕР открио је ТРИК СА ЛУКОМ који ће храни дати БОЉИ УКУС: Једноставно је и можете пробати већ данас
Потом га користите уместо коцкица леда, у соку или вину. Неће разводњити ваше пиће, већ ће му дати на ефектности.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ