Пљескавице су често део менија за ручак
Oglas
Пљескавице су многима омиљени оброк од меса, а да би биле сочне и укусне важно је и како их спремамо. Али није тајна само у зачинима. Амерички кувар Грејем Елиот открио је како припрема чувени специјалитет на роштиљу. Мада има оних који пљескавице заливају пивом током печења, овај кулинарски стручњак саветује да то чинимо помоћу коцкица леда.
- Направите пљескавице а затим у сваку ставите коцкицу леда, па их тек онда пеците на роштиљу - истиче Елиот. - Месо ће задржати влажност јер ће се лед лагано топити и пљескавице неће бити суве.
По његовом мишљењу, то је одличан начин да месо добије фин укус роштиља. Оставите сокове да сами одраде своје.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas