Бели лук неизосатавни је састојак у многим јелима.
Ако сте га некада и избегавали, чим сте га први пут додали јелу схватили сте да без њега ништа није исто.
Како одабрати?
Како је бели лук доступан током целе године, не постоји посебно годишње доба када изгледа најбоље. Када купујете, бирајте пуне, чврсте ченове. Оне са којих љуска лако отпада вероватно су старе, па њих избегните.
Прочитајте још: Како да ољуштите свеже кувано јаје? Узмите чашу и мућкајте (ВИДЕО)
Ако када исечете бели лук приметите да се унутра налази зелена стабљика, то указује на то да је његова најбоље време пропо, али свакако га можете искористити и уклоните те делове пре јела.
Како да бели лук не изгори?
Изгорели бели лук има врло препознатљив, горак и непријатан укус. Да бисте спречили сагоревање белог лука током кувања увек га додајте пред крај поступка.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ