Горак крставац може покварити цео оброк и упропастити сав труд који сте уложили у припремање неког специјалитета.
Ако је у питању салата која садржи неки млечни производ, попут павлаке, милерама или јогурта, штету коју направи горак краставац нећете успети да поправите. Само један залогај довољан је да у устима осетите непријатан укус који ће нађачати све остале састојке. Нажалост, на основу његовог изгледа не може се утврдити да ли је краставац горак или не. Зато се, пре него што се баците на припрему салате, побрините да учините све како бисте неутралисали горчину.
Прочитајте још: Да ли КАФА може да се ПОКВАРИ?
Цео процес траје само неколико минута и своди се на следеће: краставац добро оперите, па му одсеците крајеве тако да добијете облик приближан полулопти. Добијене поклопце протрљајте преко места где сте секли краставац и то радите све док из краставца не почне да излази бела пена. Након два-три минута, поново оперите краставац, баците врхове и исеците га по жељи.
Зашто је неки краставац горак, а неки не?
Прочитајте још: ЏЕЈМИ ОЛИВЕР открио је ТРИК СА ЛУКОМ који ће храни дати БОЉИ УКУС: Једноставно је и можете пробати већ данас
На укус краставца утичу различити фактори, поред осталог количина падавина, квалитет земљишта и временске прилике. Ако су околности неповољне, у њему се повећава концентрација кукурбитацина. То хемијско једињење неки сматрају лековитим, али оно је одговорно што је краставац понекад веома горак.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ