Стари трик српских домаћица ће вам олакшати посао спремања зимнице
Сезона прављења зимнице само што није почела, а искусне домаћице се и те како припремају за то. За почетнике који први пут праве ајвар или друге ђаконије од паприке, скидање кожице може бити права ноћна мора.
Али уз овај мали трик, тај ће део посла постати незамисливо лаган. Тајна је у томе да печене паприке одмах након вађења са печења треба покрити или везати у најлонску кесу.
Можете их убацити у дубоку чинију и прекрити пластичном фолијом или ставити у лонац па прекрити поклопцем. Исти је резултат и ако их затворите у пластичну кутију за храну.
Прочитајте још: Направите омиљену ЗИМСКУ ПОСЛАСТИЦУ по ТРАДИЦИОНАЛНОЈ рецептури: КОМПОТ који ће сви укућани обожавати (ВИДЕО)
Паприке ће испустити вишак течности и паре, што омекшава кожицу и омогућава вам да је огулите без муке. Можете их гулити прстима или папирнатим кухињским убрусом ако се бринете да ће вам на кожи остати мрље. Ако желите задржати арому дима, паприке гулите у посуди у коју сте сипали воду.
Паприке не треба држати поклопљеним дуго, него тек толико да се охладе, довољно да их можете држати у руци а да се опечете. Просечно је то око 15 минута за мање количине, односно око пола сата за нешто већи број паприка.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ