Ретко коме пада на памет да лимун убаци у замрзивач
Лимун обилује витамином Ц, а савршена је намирница за природно јачање имунитета, што је нарочито битно у зимском периоду. Лимун чува наше артерије - витамин Ц добар је савезник у регулисању крвног притиска, смањивању упале артерија, али и смањивању ЛДЛ холестерола у крви. Калијум, магнезијум, фосфор, калцијум, цинк, витамин Е само су неки од многобројних корисних материја у овом киселом воћу.
Прочитајте још: Како исећи ананас? Једноставан ТРИК који олакшава живот (ВИДЕО)
Купљени лимун, исеците на комаде и убаците у замрзивач. Ниске температуре умањиће киселост овог воћа, што ће га учинити пријатнијим за јело. Како кора лимуна садржи од пет до десет пута витамина Ц од лимуновог сока, пасмрзнуту кору можете убацити у салату, тестенину, чорбу и у омиљени десерт.
Киселост се враћа тек након потпуног одмрзавања, те погодности мање киселости можете искористити до тог тренутка.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ