Retko kome pada na pamet da limun ubaci u zamrzivač
Limun obiluje vitaminom C, a savršena je namirnica za prirodno jačanje imuniteta, što je naročito bitno u zimskom periodu. Limun čuva naše arterije - vitamin C dobar je saveznik u regulisanju krvnog pritiska, smanjivanju upale arterija, ali i smanjivanju LDL holesterola u krvi. Kalijum, magnezijum, fosfor, kalcijum, cink, vitamin E samo su neki od mnogobrojnih korisnih materija u ovom kiselom voću.
Pročitajte još: Kako iseći ananas? Jednostavan TRIK koji olakšava život (VIDEO)
Kupljeni limun, isecite na komade i ubacite u zamrzivač. Niske temperature umanjiće kiselost ovog voća, što će ga učiniti prijatnijim za jelo. Kako kora limuna sadrži od pet do deset puta vitamina C od limunovog soka, pasmrznutu koru možete ubaciti u salatu, testeninu, čorbu i u omiljeni desert.
Kiselost se vraća tek nakon potpunog odmrzavanja, te pogodnosti manje kiselosti možete iskoristiti do tog trenutka.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU