Уместо да купите јабуково сирће, пробајте сами да га направите.
![1600682628_Depositphotos_53732577_xl-2015.jpg](/cache/images/e/9/7/e/9/e97e90c8ba6cb3cea7b02a8c612d05537322acef.jpg)
Лекари нам често саветују да за салату користимо јабуково сирће јер је здравије.
Али не морате увек да га купите, већ можете и сами да га направите.
Прочитајте још: Када је најбоље ПОСОЛИТИ ХРАНУ: Пре или после кувања?
Јабуке (количина по избору) добро оперите пре него што их ољуштите, а затим их насецкајте. Ставите у стаклену посуду и прелијте водом у коју сте додали шећер (на литар воде иде отприлике трећина шољице шећера).
Посуду прекријте провидном тканином, ставите около гумицу и оставите да одстоји.
После недељу дана течност ће постати тамнија - процедите је.
После, отприлике, недељу дана течност ће постати тамнија. Процедите је и вратите у стаклену посуду и поново прекријте провидном крпом. Оставите да одстоји још три-четири недеље.
Прочитајте још: Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ
Када се у течности појаве мехурићи, то је знак да је јабуково сирће готово и чувајте га на хладном месту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ