Уместо да купите јабуково сирће, пробајте сами да га направите.
Лекари нам често саветују да за салату користимо јабуково сирће јер је здравије.
Али не морате увек да га купите, већ можете и сами да га направите.
Прочитајте још: Када је најбоље ПОСОЛИТИ ХРАНУ: Пре или после кувања?
Јабуке (количина по избору) добро оперите пре него што их ољуштите, а затим их насецкајте. Ставите у стаклену посуду и прелијте водом у коју сте додали шећер (на литар воде иде отприлике трећина шољице шећера).
Посуду прекријте провидном тканином, ставите около гумицу и оставите да одстоји.
После недељу дана течност ће постати тамнија - процедите је.
После, отприлике, недељу дана течност ће постати тамнија. Процедите је и вратите у стаклену посуду и поново прекријте провидном крпом. Оставите да одстоји још три-четири недеље.
Прочитајте још: Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ
Када се у течности појаве мехурићи, то је знак да је јабуково сирће готово и чувајте га на хладном месту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ