Umesto da kupite jabukovo sirće, probajte sami da ga napravite.
Lekari nam često savetuju da za salatu koristimo jabukovo sirće jer je zdravije.
Ali ne morate uvek da ga kupite, već možete i sami da ga napravite.
Pročitajte još: Kada je najbolje POSOLITI HRANU: Pre ili posle kuvanja?
Jabuke (količina po izboru) dobro operite pre nego što ih oljuštite, a zatim ih naseckajte. Stavite u staklenu posudu i prelijte vodom u koju ste dodali šećer (na litar vode ide otprilike trećina šoljice šećera).
Posudu prekrijte providnom tkaninom, stavite okolo gumicu i ostavite da odstoji.
Posle nedelju dana tečnost će postati tamnija - procedite je.
Posle, otprilike, nedelju dana tečnost će postati tamnija. Procedite je i vratite u staklenu posudu i ponovo prekrijte providnom krpom. Ostavite da odstoji još tri-četiri nedelje.
Pročitajte još: Da li je ZDRAVO piti KAFU koja je stara NEKOLIKO SATI
Kada se u tečnosti pojave mehurići, to je znak da je jabukovo sirće gotovo i čuvajte ga na hladnom mestu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU