Хлеб је многима важан део исхране.
Знамо сви колико свеж и хрскав хлеб може да буде укусан.
Како да онда одржимо ту свежину и укус хлеба што дуже?
Најбољи начини да хлеб остане свеж
Замрзнут хлеб
Замрзавање хлеба је убедљиво најбољи начин да га сачувате у стању у којем сте га купили, хрскаве коре и меке унутрашњости. На овај начин продужићемо му свежину. Можете да ставите хлеб у затворену кесу са затварачем, потискујући што више ваздуха и потом да га ставите у замрзивач. Предлаже се да када желите да га једете, ставите у рерну и сачекате да се "отопи". Важно је да га након једног одмрзавања више не замрзавамо опет.
Прочитајте још: Правимо две грешке када спремамо СМРЗНУТО ПОВРЋЕ: Повећајте хранљиве материје
Кутија за хлеб
Адекватна кутија за хлеб створиће окружење које уравнотежује влажност и циркулацију ваздуха. Што више хлеба ставите у кутију за хлеб, то је већи ниво влажности ваздуха, зато немојте да претрпавате кутију. Избегавајте да хлеб складиштите у папирнатој врећици јер ће задржати влагу и уништити кору.
Умотајте хлеб у фолију или пластику
Чување хлеба на радној површини у пластичној врећици или у фолији помоћи ће му да траје дуже.
Избегавајте фрижидер
Хлеб не би требало да стоји у фрижидеру.
Прочитајте још: Формула за САЛАТУ у ШЕСТ корака: Текстура и неочекивани састојци су кључ доброг укуса!
Нису сви хлебови, рецимо багет ужег облика и са недостатком масти брже ће постати бајат и требало би дага поједемо ток дана када је и направљен.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ