Горица Поповић ових дана има пуне руке посла, јер је почела сезона припреме зимнице
Глумица Горица Поповић (72) позната је у својој бранши као једна од најбољих домаћица. Њене колеге једва чекају да она направи туршију па да им поклони бар по теглу.
У свом малом рају, бајковитој викендици на Сребрном језеру, Горица Поповић ових дана има пуне руке посла, јер је почела сезона припреме зимнице.
Својим вредним ручицама глумица ће припремити омиљене салате за зиму, али и чувену љутеницу.
- Зимницу су некад спремале моје бака и мама, а онда сам ја преузела тај посао. Најчешће правим туршију, џемове, слатка, сокове и под обавезно љутицу, односно љутеницу. То је лесковачки рецепт, треба много љутих папричица и парадајза који се обаре па самељу и кувају са шећером, белим луком, дода се и мало соли и уља - објаснила је за Глориу, те додала:
- Редовно мељем парадајз. Некад сам га и кувала, сећам се била сам млада, неискусна домаћица, кувала сам парадајз на смедеревцу иза куће и онако врућ сипала у незагрејане флаше. Једна је пукла, она врела течност ме полила и задобила сам озбиљне опекотине, због којих сам завршила у амбуланти. То ми је био наук за следећи пут.
Глумица се не либи да засуче рукаве, те кува парадајз, пече паприке, прави компоте и џемове од шљива, кајсија, а чувена је и њена мермелада.
- Генерално кување, па и спремање зимнице веома је креативна делатност. Важно је да се држиш рецепта, да водиш рачуна о квалитету поврћа и воћа, да не претерујеш ни са једним састојком. Пошто бринем и о здравој исхрани, ни у шта не стављам конзервансе, већ само со. Значи, треба волети то и дати себи времена, никако не радити у журби - рекла је глумица за Глориу.
Викендица Горице Поповић окружена је великом баштом и двориштем о којима сама брине. Како је објаснила ужива у кућним пословима и не либи се да их ради.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ