Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗИМНИЦА ГОРИЦЕ ПОПОВИЋ: Глумица се бацила у припрему најукуснијих специјалитета (ФОТО)

Горица Поповић ових дана има пуне руке посла, јер је почела сезона припреме зимнице

1725955160_Foto-Ataimages.rs-M.S.-Printscreen-Instagram-gorica.ci.jpg
Фото: Атаимагес.рс/ М.С. Принтсцреен/ Инстаграм - горица.ци
Oglas

Глумица Горица Поповић (72) позната је у својој бранши као једна од најбољих домаћица. Њене колеге једва чекају да она направи туршију па да им поклони бар по теглу.

У свом малом рају, бајковитој викендици на Сребрном језеру, Горица Поповић ових дана има пуне руке посла, јер је почела сезона припреме зимнице.

Својим вредним ручицама глумица ће припремити омиљене салате за зиму, али и чувену љутеницу.

- Зимницу су некад спремале моје бака и мама, а онда сам ја преузела тај посао. Најчешће правим туршију, џемове, слатка, сокове и под обавезно љутицу, односно љутеницу. То је лесковачки рецепт, треба много љутих папричица и парадајза који се обаре па самељу и кувају са шећером, белим луком, дода се и мало соли и уља - објаснила је за Глориу, те додала:

- Редовно мељем парадајз. Некад сам га и кувала, сећам се била сам млада, неискусна домаћица, кувала сам парадајз на смедеревцу иза куће и онако врућ сипала у незагрејане флаше. Једна је пукла, она врела течност ме полила и задобила сам озбиљне опекотине, због којих сам завршила у амбуланти. То ми је био наук за следећи пут.

Глумица се не либи да засуче рукаве, те кува парадајз, пече паприке, прави компоте и џемове од шљива, кајсија, а чувена је и њена мермелада.

- Генерално кување, па и спремање зимнице веома је креативна делатност. Важно је да се држиш рецепта, да водиш рачуна о квалитету поврћа и воћа, да не претерујеш ни са једним састојком. Пошто бринем и о здравој исхрани, ни у шта не стављам конзервансе, већ само со. Значи, треба волети то и дати себи времена, никако не радити у журби - рекла је глумица за Глориу.

Викендица Горице Поповић окружена је великом баштом и двориштем о којима сама брине. Како је објаснила ужива у кућним пословима и не либи се да их ради.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas