Oglas
· · Komentari: 0

ZIMNICA GORICE POPOVIĆ: Glumica se bacila u pripremu najukusnijih specijaliteta (FOTO)

Gorica Popović ovih dana ima pune ruke posla, jer je počela sezona pripreme zimnice

1725955160_Foto-Ataimages.rs-M.S.-Printscreen-Instagram-gorica.ci.jpg
Foto: Ataimages.rs/ M.S. Printscreen/ Instagram - gorica.ci
Oglas

Glumica Gorica Popović (72) poznata je u svojoj branši kao jedna od najboljih domaćica. NJene kolege jedva čekaju da ona napravi turšiju pa da im pokloni bar po teglu.

U svom malom raju, bajkovitoj vikendici na Srebrnom jezeru, Gorica Popović ovih dana ima pune ruke posla, jer je počela sezona pripreme zimnice.

Svojim vrednim ručicama glumica će pripremiti omiljene salate za zimu, ali i čuvenu ljutenicu.

- Zimnicu su nekad spremale moje baka i mama, a onda sam ja preuzela taj posao. Najčešće pravim turšiju, džemove, slatka, sokove i pod obavezno ljuticu, odnosno ljutenicu. To je leskovački recept, treba mnogo ljutih papričica i paradajza koji se obare pa samelju i kuvaju sa šećerom, belim lukom, doda se i malo soli i ulja - objasnila je za Gloriu, te dodala:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by g.cici (@gorica.ci)

- Redovno meljem paradajz. Nekad sam ga i kuvala, sećam se bila sam mlada, neiskusna domaćica, kuvala sam paradajz na smederevcu iza kuće i onako vruć sipala u nezagrejane flaše. Jedna je pukla, ona vrela tečnost me polila i zadobila sam ozbiljne opekotine, zbog kojih sam završila u ambulanti. To mi je bio nauk za sledeći put.

Glumica se ne libi da zasuče rukave, te kuva paradajz, peče paprike, pravi kompote i džemove od šljiva, kajsija, a čuvena je i njena mermelada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by g.cici (@gorica.ci)

- Generalno kuvanje, pa i spremanje zimnice veoma je kreativna delatnost. Važno je da se držiš recepta, da vodiš računa o kvalitetu povrća i voća, da ne preteruješ ni sa jednim sastojkom. Pošto brinem i o zdravoj ishrani, ni u šta ne stavljam konzervanse, već samo so. Znači, treba voleti to i dati sebi vremena, nikako ne raditi u žurbi - rekla je glumica za Gloriu.

Vikendica Gorice Popović okružena je velikom baštom i dvorištem o kojima sama brine. Kako je objasnila uživa u kućnim poslovima i ne libi se da ih radi.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas