Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Здравији пилећи бургери и пудинг колач са јабукама: По рецептима Иве Штрљић, свестране глумице која се у кухињи сналази савршено

Позната глумица демонстрирала је како се праве њена омиљена јела

1688706926_iva-strljic-.jpg
Фото: К1 емисија Гастро маестро
Oglas

У емисији „Гастро маестро“ на телевизији К1 код Слобе Стефановића, Ива је направила јсвоје омиљено јело и десерт. У питању су здравији пилећи бургери и пудинг колач са јабукама.


Пудинг колач са јабукама

Фил састојци:

1 јаје
200 мл млека
1 кесица пудинга од ваниле
50 гр шећера

Припрема фила:

Размутите пудинг од ваниле са 50мл млека, потом у 150 мл додајте припремљену смесу и кувајте на тихој ватри са 50 гр шећера и једним јајетом. Скувани фил оставити да се прохлади.

Тесто састојци:

2 јаја
100 гр шећера
100 мл млека
20 мл уља
200 гр брашна
½ кесице прашка за пециво
2 јабуке

Припрема теста:

У 200 гр брашна додајте два јајета, 100 гр шећера, 100 мл млека, пола прашка за пециво и 20 дл уља. Све добро умутите и додајте две исецкане јабуке на коцкице. Смесу сипајте у плех и прекријте припремљеним филом од ваниле. 

Пеците у рерни 20 минута на 180 степени.


Фото: К1 емисија Гастро маестро

Здравији пилећи бургери:

Састојци:

1 пилећи филе
1 јаје
½ шоље овсених пахуљица
1 главица црног лука
2 чена белог лука
1 кашика сусама
1 кашичица сенфа
1 мања изрендана шаргарепа
Мало маслиновог уља

Надев састојци:

1 парадајз
Безмасни сир
1 краставац
Зелена салата и рукола
2 бургер земичке

Припрема:

Пилећи филе исеците на коцкице, а потом га ставите у блендер и измиксајте, како бисте добили млевено месо. Потом изрендајте шаргарепу, исецкајте ситно бели и црни лук. У једну чинију убаците млевено пилеће месо, рендану шаргарепу, ситно исецкани црни и бели лук, додајте овсене пахуљице, сусам, кашичицу сенфа, со, бибер и једно јаје. Све то добро измешајте како би се састојци сјединили, а потом обликујте пљескавице.  Обликоване пљескавице пеците у тигању у коме сте претходно загрејали мало маслиновог уља.

Пуњење бургера:

Пресеците земичке на пола, исеците парадајз и краставац на кришке, припремите безмасни сир, зелену салату и руколу, а потом ставите испржене бургере у земичку и ређајте надеве по жељи. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas