Позната глумица демонстрирала је како се праве њена омиљена јела
У емисији „Гастро маестро“ на телевизији К1 код Слобе Стефановића, Ива је направила јсвоје омиљено јело и десерт. У питању су здравији пилећи бургери и пудинг колач са јабукама.
Пудинг колач са јабукама
Фил састојци:
1 јаје
200 мл млека
1 кесица пудинга од ваниле
50 гр шећера
Припрема фила:
Размутите пудинг од ваниле са 50мл млека, потом у 150 мл додајте припремљену смесу и кувајте на тихој ватри са 50 гр шећера и једним јајетом. Скувани фил оставити да се прохлади.
Тесто састојци:
2 јаја
100 гр шећера
100 мл млека
20 мл уља
200 гр брашна
½ кесице прашка за пециво
2 јабуке
Припрема теста:
У 200 гр брашна додајте два јајета, 100 гр шећера, 100 мл млека, пола прашка за пециво и 20 дл уља. Све добро умутите и додајте две исецкане јабуке на коцкице. Смесу сипајте у плех и прекријте припремљеним филом од ваниле.
Пеците у рерни 20 минута на 180 степени.
Фото: К1 емисија Гастро маестро
Здравији пилећи бургери:
Састојци:
1 пилећи филе
1 јаје
½ шоље овсених пахуљица
1 главица црног лука
2 чена белог лука
1 кашика сусама
1 кашичица сенфа
1 мања изрендана шаргарепа
Мало маслиновог уља
Надев састојци:
1 парадајз
Безмасни сир
1 краставац
Зелена салата и рукола
2 бургер земичке
Припрема:
Пилећи филе исеците на коцкице, а потом га ставите у блендер и измиксајте, како бисте добили млевено месо. Потом изрендајте шаргарепу, исецкајте ситно бели и црни лук. У једну чинију убаците млевено пилеће месо, рендану шаргарепу, ситно исецкани црни и бели лук, додајте овсене пахуљице, сусам, кашичицу сенфа, со, бибер и једно јаје. Све то добро измешајте како би се састојци сјединили, а потом обликујте пљескавице. Обликоване пљескавице пеците у тигању у коме сте претходно загрејали мало маслиновог уља.
Пуњење бургера:
Пресеците земичке на пола, исеците парадајз и краставац на кришке, припремите безмасни сир, зелену салату и руколу, а потом ставите испржене бургере у земичку и ређајте надеве по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ