Oglas
· · Komentari: 0
POZNATI KUVAJU

Zdraviji pileći burgeri i puding kolač sa jabukama: Po receptima Ive Štrljić, svestrane glumice koja se u kuhinji snalazi savršeno

Poznata glumica demonstrirala je kako se prave njena omiljena jela

1688706926_iva-strljic-.jpg
Foto: K1 emisija Gastro maestro
Oglas

U emisiji „Gastro maestro“ na televiziji K1 kod Slobe Stefanovića, Iva je napravila jsvoje omiljeno jelo i desert. U pitanju su zdraviji pileći burgeri i puding kolač sa jabukama.


Puding kolač sa jabukama

Fil sastojci:

1 jaje
200 ml mleka
1 kesica pudinga od vanile
50 gr šećera

Priprema fila:

Razmutite puding od vanile sa 50ml mleka, potom u 150 ml dodajte pripremljenu smesu i kuvajte na tihoj vatri sa 50 gr šećera i jednim jajetom. Skuvani fil ostaviti da se prohladi.

Testo sastojci:

2 jaja
100 gr šećera
100 ml mleka
20 ml ulja
200 gr brašna
½ kesice praška za pecivo
2 jabuke

Priprema testa:

U 200 gr brašna dodajte dva jajeta, 100 gr šećera, 100 ml mleka, pola praška za pecivo i 20 dl ulja. Sve dobro umutite i dodajte dve iseckane jabuke na kockice. Smesu sipajte u pleh i prekrijte pripremljenim filom od vanile. 

Pecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.


Foto: K1 emisija Gastro maestro

Zdraviji pileći burgeri:

Sastojci:

1 pileći file
1 jaje
½ šolje ovsenih pahuljica
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika susama
1 kašičica senfa
1 manja izrendana šargarepa
Malo maslinovog ulja

Nadev sastojci:

1 paradajz
Bezmasni sir
1 krastavac
Zelena salata i rukola
2 burger zemičke

Priprema:

Pileći file isecite na kockice, a potom ga stavite u blender i izmiksajte, kako biste dobili mleveno meso. Potom izrendajte šargarepu, iseckajte sitno beli i crni luk. U jednu činiju ubacite mleveno pileće meso, rendanu šargarepu, sitno iseckani crni i beli luk, dodajte ovsene pahuljice, susam, kašičicu senfa, so, biber i jedno jaje. Sve to dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili, a potom oblikujte pljeskavice.  Oblikovane pljeskavice pecite u tiganju u kome ste prethodno zagrejali malo maslinovog ulja.

Punjenje burgera:

Presecite zemičke na pola, isecite paradajz i krastavac na kriške, pripremite bezmasni sir, zelenu salatu i rukolu, a potom stavite ispržene burgere u zemičku i ređajte nadeve po želji. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas