Идеалан уз сваки намаз и за било које доба дана
Хлеб са чиа семенкама је богат влакнима, омега-3 масним киселинама и другим храњивим састојцима. Можете да га једете уз омиљени намаз, као што је хумус, путер од орашастих плодова или крем сир. Уживајте у здравом и укусном хлебу!
Састојци:
2 шоље интегралног пшеничног брашна
1/2 шоље овсених пахуљица
1/4 шоље чиа семенки
1/4 шоље сунцокретових семенки
1/4 шоље ланених семенки
1 кашичица соли
1 кашичица прашка за пециво
1 1/4 шоље млека
2 кашике меда или јаворовог сирупа
2 кашике маслиновог уља
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Припремите плех за хлеб тако што ћете га обложити папиром за печење или га благо намазати маслиновим уљем. У већој чинији, помешајте интегрално пшенично брашно, овсене пахуљице, чиа семенке, сунцокретове семенке, ланене семенке, со и прашак за пециво. У другој чинији, сједините млеко, мед (или јаворов сируп) и маслиново уље. Полако додајте мокре састојке у суве састојке и мешајте док се не сједине. Смеса ће бити густа, али се трудите да се све добро помеша. Пребаците смесу за хлеб у припремљен плех за печење и равномерно је распоредите.
Ставите плех у претходно загрејану рерну и пеците хлеб 40-45 минута, или док не добије златносмеђу боју и кад га прободе чачкалицом, тесто се не лепи за њу. Кад је хлеб печен, извадите га из рерне и оставите да се мало охлади пре него што га извадите из плеха и исечете.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ