Кад се одмрзне, лубеница има тенденцију да постане прилично густа због високог садржаја воде. Међутим, постоје начини замрзавања воћа који га чине употребљивим за разне забавне и укусне опције.
Лубеница је многима омиљено летње воће. Може ли се, попут многе друге хране - замрзнути? Како преноси Минд&Бодy, одговор је да, можете.
Прочитајте још: СЛАТКИ залогај који поправља РАСПОЛОЖЕЊЕ: Салата од МАТОВИЛЦА и НАРАНЏАСТОГ парадајза (ФОТО)
Али то ће да ограничи оно што можете да учините с њом након тога. За разлику од неких других врста воћа и поврћа, лубеница се неће одмрзнути и бити као пре замрзавања.
Кад се одмрзне лубеница постаје прилично густа због високог садржаја воде!
Како замрзнути лубеницу?
Ако се одлучитецда смрзнете остатке лубенице, постоји неколико начина да то урадите. Исецкајте лубеницу на коцкице, ставите их у врећице за замрзавање, па у леденицу.
Но, најбољи начин за замрзавање лубенице је да је исецкате на коцкице и ставите у посуду за печење.
Шта можете да урадите са смрзнутом лубеницом?
Један од најједноставнијих рецепата су маргарита од лубенице или крема од лубенице.
Прочитајте још: КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Омиљени током ЛЕТА и ЈЕСЕНИ, а прави се БРЗО и ЈЕДНОСТАВНО
Рецепт за маргариту од лубенице:
½ чаше текиле
4 чаше коцка лубенице
1 чаша смрзнутих мешаних бобица
2 до 4 кашичице сока лимете
2 чаше леда
4 кришке лимете
Све састојке, осим кришки лимете, ставите у блендер, па помешајте. Смесу поделите у четири чаше, а сваку чашу украсите једном кришком лимете.
Прочитајте још: Стручњаци шокирали многе: Бела чоколада заправо НИЈЕ ЧОКОЛАДА
Рецепт за крем од лубенице
Замрзнуту лубеницу убаците у блендер. Додајте неколико смрзнутих кришки банане, мало бадемовог млека и јаворов сируп. Све заједно помешајте док не постане глатко и кремасто. Послужите одмах ако желите мекши крем или замрзните неколико сати ако желите структуру шлага.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ