Priprema je jednostavna.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Priprema:
U vanglucu stavite 30 gr. kvasca, 200 ml. mleka, 30 gr. kisele pavlake, 30 ml. maslinovog ulja, jedno manje jaje i kašičicu šećera. Promešajte sa se kvasac istopi, pa dodajte malo po malo 400 gr. brašna i pola kašičice soli. Zamesite testo, vanglicu stavite u kesu i ostavite da se lepo udvostruči.
Pročitajte još: Sočno i ukusno, rešenje za svaki praznik: Kremasti voćni kolač sa višnjama (FOTO/VIDEO)
Kada je testo nadošlo, premesite ga, podelite na 2 dela, pokrite krpom i ostavite 10 minuta. Razvucite lopticu, narendajte kačkavalj, zatim sipajte kečap, poređajte kolutove šunke/pileća prsa... ponovo narendajte kačkavalj, pospite origano, levi i desni kraj malo istanjite, preklopite da ne curi i urolajte.
Ako stavljate pečurke prvo ih malo prodinstajte da ne bi puštale vodu, a možete staviti i kisele krastavčiće, kulen, čajnu... Stavite, štrudle na pek papir, ostavite 10 minuta. Premažite sa umućenim jajetom sa malo mleka i sa malo maslinovog ulja, pospite semenkama po želji. Ubacite u rernu, zagrejanu na 220° - 230° i pecite oko 15, 20 minuta.
Ostavite desetak minuta, zatim secite. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU