Сви они који воле слатко уживаће у хармонији укуса и биће испуњени осећајем задовољства. Зато брзо направите ову преукусну торту и препустите се уживању.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Данашњи рецепт је за чоколадну лепотицу са штрудлицама. Тортица која је просто неодољива.
Потребно је:
Коре:
- 3 кутије штрудлица
- пар кашика млека
- 30 гр маргарина са укусом слатке павлаке
Прочитајте још: У сусрет пролећу: Најлакши рецепт за чизкејк са вишњама (ФОТО)
Фил:
- 500 мл млека
- 1 цело јаје
- 1 пудинг са укусом ваниле
- 1 кашика брашна
- 50 гр беле чоколаде
- 50 гр млечне чоколаде
- 3 кашике шећера
- 50 мл слатке павлаке
- 90 гр маргарина
- ванилин шећер
Ганаш:
- 50 гр млечне чоколаде
- 20 гр црне чоколаде
- 50 мл слатке павлаке
Прочитајте још: Слаткиш који сви волимо: Засладите дан ПИТОМ СА ВИШЊАМА (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Наша куварица Диди правила је ову торту у калупу пречника 18 цм.
Прво скувајте фил. У шерпицу сипајте млеко, пудинг, брашно, шећер и ванилин шећер. Ставите на шпорет и кувајте док се не згусне.
Када се фил згуснуо, склоните га са шпорета и убаците маргарин. Промешајте да се маргарин сједини са филом, па фил поделите на 2 дела. У један део ставите белу, а други део млечну чоколаду. Промешајте оба, па оставите да се скроз охлади. Када су се филови охладили, сипајте у оба по 25 мл слатке павлаке и умутите миксером.
За доњу кору:
Изгњечите 200 гр штрудлица, додајте 30 гр истопљеног маргарина и пар кашика млека. Сједините, па ставите на дно калупа и лепо изравнајте. Премажите белим филом.
Следећи ред су штрудлице умочене у млеко. Поређајте их, па их премажите браон филом (оставите две, три кашике фила).
Преко браон фила иде још један ред штрудлица које сте претходно умочили у млеко и оне две, три кашике фила преко. Оставите да се стегне пар сати у фрижидеру.
Прочитајте још: Одличан бисквитни колач од кога мирише цела кућа: Пробајте и ви и постаће вам омиљени (ФОТО/ВИДЕО)
За ганаш:
У џезву ставите чоколаде и слатку павлаку, ставите на шпорет да се чоколада истопи и све време мешајте да не загори.
Оставите да се мало прохлади, па прелијте преко торте. Украсите по жељи.
Филови су преукусни, а у комбинацији са штрудлицама су пун погодак
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ