Svi oni koji vole slatko uživaće u harmoniji ukusa i biće ispunjeni osećajem zadovoljstva. Zato brzo napravite ovu preukusnu tortu i prepustite se uživanju.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Današnji recept je za čokoladnu lepoticu sa štrudlicama. Tortica koja je prosto neodoljiva.
Potrebno je:
Kore:
- 3 kutije štrudlica
- par kašika mleka
- 30 gr margarina sa ukusom slatke pavlake
Pročitajte još: U susret proleću: Najlakši recept za čizkejk sa višnjama (FOTO)
Fil:
- 500 ml mleka
- 1 celo jaje
- 1 puding sa ukusom vanile
- 1 kašika brašna
- 50 gr bele čokolade
- 50 gr mlečne čokolade
- 3 kašike šećera
- 50 ml slatke pavlake
- 90 gr margarina
- vanilin šećer
Ganaš:
- 50 gr mlečne čokolade
- 20 gr crne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Pročitajte još: Slatkiš koji svi volimo: Zasladite dan PITOM SA VIŠNJAMA (RECEPT)
Priprema:
Naša kuvarica Didi pravila je ovu tortu u kalupu prečnika 18 cm.
Prvo skuvajte fil. U šerpicu sipajte mleko, puding, brašno, šećer i vanilin šećer. Stavite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne.
Kada se fil zgusnuo, sklonite ga sa šporeta i ubacite margarin. Promešajte da se margarin sjedini sa filom, pa fil podelite na 2 dela. U jedan deo stavite belu, a drugi deo mlečnu čokoladu. Promešajte oba, pa ostavite da se skroz ohladi. Kada su se filovi ohladili, sipajte u oba po 25 ml slatke pavlake i umutite mikserom.
Za donju koru:
Izgnječite 200 gr štrudlica, dodajte 30 gr istopljenog margarina i par kašika mleka. Sjedinite, pa stavite na dno kalupa i lepo izravnajte. Premažite belim filom.
Sledeći red su štrudlice umočene u mleko. Poređajte ih, pa ih premažite braon filom (ostavite dve, tri kašike fila).
Preko braon fila ide još jedan red štrudlica koje ste prethodno umočili u mleko i one dve, tri kašike fila preko. Ostavite da se stegne par sati u frižideru.
Pročitajte još: Odličan biskvitni kolač od koga miriše cela kuća: Probajte i vi i postaće vam omiljeni (FOTO/VIDEO)
Za ganaš:
U džezvu stavite čokolade i slatku pavlaku, stavite na šporet da se čokolada istopi i sve vreme mešajte da ne zagori.
Ostavite da se malo prohladi, pa prelijte preko torte. Ukrasite po želji.
Filovi su preukusni, a u kombinaciji sa štrudlicama su pun pogodak
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU