На први поглед делује као домаће пљескавице са месом, али изглед вара. У питању је комбинација поврћа и качкаваља.
За прави гурманлук из Бакине кухиње стиже предлог.
Рецепт
Прочитајте још: ХРСКАВ И СОЧАН У ИСТО ВРЕМЕ: Грешке са печеним кромпиром које треба да избегнете за празнике
Потребно је:
- 500 гр кромпира
- 1 шаргарепа
- 2 струка младог лука
- 3 кашике ренданог качкаваља
- 3 кашике коцкица фета сира
- 3 чена издробљеног белог лука
- 1/2 кашичице млевене слате паприке
- 1 јаје
- мала коцкица маслаца
- першунов лист
- мл. бибер
- со
За панирање:
- 2 јаја
- мало презли
- уље
Припрема:
Кромпир скувати у љусци са шаргарепом. Ољуштити кромпир па изгњечити.
Додати врућу коцкицу маслаца и рендан качкаваљ као и јаје па миксером измиксати. Додати сир на коцкице ситно сецкан лук и коцкице шаргарепе.
Додати затим гњечен бели лук, бибер, со, паприку и першунов лист па изједначити. Оставити у фрижидеру сат времена. Вадити кашичицом па уваљати у презле и рукама обликовати лоптице. Пржити у уљу и мало притиснути виљушком правећи мале пљескавице.
Пржити са обе стране и вадити на пек папир да упије масноћу. Сервирати уз месо или или као самостално јело.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ