Ускршњи венчићи као симбол јединства на празничној трпези.
Састојци
- 750 г брашна
- 60 г квасца
- 200 мл млека
- 70 г маслаца
- 2 јајета
- со
- 75 г шећера
- 6 куваних јаја (пожељно обојених)
- 1 жуманце
- 6 кашика шећера
Прочитајте још: Салата од ЦВЕЋА и слаткиш са ЛАВАНДОМ, право пролећно освежење (РЕЦЕПТИ)
Припрема
У великој посуди умесити квасац, млеко, со, бутер, јаја, шећер и мало брашна.
Лаганим потезима месити и додавати постепено брашно. Месите док тесто не постане глатко.
Ставити у науљену посуду и оставити тесто да надође, око сат времена.
Поделити тесто на 12 једнаких делова и сролајте их тако да добијете облих дебљих канапа од око 30 цм дужине. Увијајте по два "канапа" тако да добијете облик плетенице и спојите крајеве тако да формирате венац.
Прочитајте још: Како се спрема ПИЈАНИ ШАРАН ? Најукуснији рецепт за Велики петак (РЕЦЕПТ)
Поређајте по папиру за печење, прекријте крпом и оставити да надође још сат времена.
Прелијте жуманцем помешаним са млеком и поспите шареним мрвицама за колаче (по жељи поспите шећером). Пећи на 180 степени око 20 минута.
Када буде готово ставите у центар сваког венца по јаје.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ