Krenula je sezona mladog krompira, a sa tim i ukusni novi recepti koje možete da isprobate.
Pogledajte koji savet je dala baka sa kanala bakina kuhinja za današnji ručak.
Potrebno je:
- 500 gr krompira (ja sam uzela mladi)
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- so i biber
- 100 gr sira
- 2 jaja
- 1 velika kašika kisele pavlake
- 50 gr rendanog kačkavalja
Pročitajte još: Hrskava i meka u isto vreme - Holandska PITA SA JABUKAMA! (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Krompir očistiti pa iseći na krugove. Posoliti pobiberiti dodati malo mlevene crvene slatke paprike i malo ulja. Urezati na krugove crnog i belog luka. Sve dobro izjednačiti.
Manju tepsiju pouljiti. U posudu razbiti jaja pa umutiti žicom, dodati rendan sir mleko i sve izmešati.
Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)
U tepsiju poređati krompir odozgo izdrobiti sir pa preliti sa spremljenom prelivom. Peći na 220 stepeni oko 50- 60 min...
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU