Направите богато и укусно пређело.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 4 јајета
- 180 мл киселог млека
- 5 кашика ајвара
- 100 гр брашна
- 6 гр прашка за пециво
- 150 гр фета сира
- 200 гр крем сира
- 100 гр павлаке
- 150-200 гр мортаделе
- со
Прво умутите 4 беланца у чврст снег. Затим у другој чинији умутите 4 жуманца са пола кашичице соли док не постану светло жута, додајте 180 мл киселог млека и 5 кашика ајвара, сједините, па додајте и 100 гр брашна и 6 гр прашка за пециво и наравно поново све лепо промешајте.
Прочитајте још: ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за средину недеље (ФОТО/ВИДЕО)
Беланца убацујте мало по мало у жуманца и лаганим кружним покретима сједините састојке. Сипајте смесу у плех (36x32) обложен пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 180 °- 200° 15 - 20 минута у зависности од рерне. Прободите ножем, ако изађе сув, корица је готова. Уролајте кору са пек папиром, оставите 5 минута, затим скините папир, корицу уролајте са крпом и оставите је да се охлади.
Прочитајте још: Мммм, чоколадни МАФИНИ....Припремите омиљени слаткиш за СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ за само 20 минута! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
За фил, прво уситните 150 гр фета сира, па му додајте 200 гр крем сира и 100 гр павлаке, посолите по укусу па све лепо промешајте. Премажите кору филом, поређајте 150 - 200 гр. мортаделе и уролајте. Ставите ролат у провидну фолију и оставите на пар сати у фрижидеру (може и целу ноћ). Можете премазати ролат и споља, мешавино од две кашике павлака и две кашике мајонеза, и одзго нарендајте качкаваља. Мортадела му даје баш леп укус, а ви можете ставити сецкано шта волите. Уколико су јаја баш мала, ставите 5 ком.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ