Napravite bogato i ukusno pređelo.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 180 ml kiselog mleka
- 5 kašika ajvara
- 100 gr brašna
- 6 gr praška za pecivo
- 150 gr feta sira
- 200 gr krem sira
- 100 gr pavlake
- 150-200 gr mortadele
- so
Prvo umutite 4 belanca u čvrst sneg. Zatim u drugoj činiji umutite 4 žumanca sa pola kašičice soli dok ne postanu svetlo žuta, dodajte 180 ml kiselog mleka i 5 kašika ajvara, sjedinite, pa dodajte i 100 gr brašna i 6 gr praška za pecivo i naravno ponovo sve lepo promešajte.
Pročitajte još: POSNE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)
Belanca ubacujte malo po malo u žumanca i laganim kružnim pokretima sjedinite sastojke. Sipajte smesu u pleh (36x32) obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 °- 200° 15 - 20 minuta u zavisnosti od rerne. Probodite nožem, ako izađe suv, korica je gotova. Urolajte koru sa pek papirom, ostavite 5 minuta, zatim skinite papir, koricu urolajte sa krpom i ostavite je da se ohladi.
Pročitajte još: Mmmm, čokoladni MAFINI....Pripremite omiljeni slatkiš za SVE GENERACIJE za samo 20 minuta! (RECEPT/FOTO)
Za fil, prvo usitnite 150 gr feta sira, pa mu dodajte 200 gr krem sira i 100 gr pavlake, posolite po ukusu pa sve lepo promešajte. Premažite koru filom, poređajte 150 - 200 gr. mortadele i urolajte. Stavite rolat u providnu foliju i ostavite na par sati u frižideru (može i celu noć). Možete premazati rolat i spolja, mešavino od dve kašike pavlaka i dve kašike majoneza, i odzgo narendajte kačkavalja. Mortadela mu daje baš lep ukus, a vi možete staviti seckano šta volite. Ukoliko su jaja baš mala, stavite 5 kom.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU