Домаћи сладолед никада није био укуснији или лакши да се направи
Најбоља мешавина за сладолед који ће вас одлично расхладити и освежити током топлих дана. Комбинација састојака му даје несвакидашњи укус, који нећете наћи ни код једног куповног сладоледа.
Састојци
- 1/2 шоље пуномасног млека
- 1 кашичица сушене лаванде
- Љубичаста боја за храну
- 1 Еарл Греи кесица чаја
- 1 кашичица пасте од зрна ваниле или екстракта ваниле
- 2 шоље тешке креме, хладне
- 0.3 литара заслађеног кондензованог млека
Упутства
Додајте пуномасно млеко у малу шерпу на средњој ватри. Пустите да проври па склоните са ватре. Поделите млеко пођеднако у две одвојене чиније. Додајте лаванду и љубичасту боју за храну у једну посуду, а Еарл Греи кесицу чаја и ванилу у другу чинију. Ставите пластичну фолију на површину сваке чиније (да се не би створила кора) и ставите обе чиније у фрижидер да се потпуно охладе – око 2-3 сата. Када се охлади, извадите кесицу чаја из једне, а из друге процедите лаванду.
Прочитајте још: ИЗНЕНАДИТЕ ГОСТЕ! Домаће грицкалице које се лако припремају
Додајте тешку павлаку у миксер са додатком за мућење. Мутите док се не формирају чврсти врхови, а затим пажљиво умешајте заслађено кондензовано млеко.
Пођеднако поделите заслађени шлаг у 2 одвојене чиније, затим у једну посуду сипајте млеко са инфузијом лаванде, а у другу Еарл Греи млеко. Пажљиво умешајте свако од ових инфузираних млека у шлаг, а затим сипајте сваку од смеса у тепсију. Користећи нож, завртите две мешавине заједно да бисте постигли тај мраморни изглед.
Покријте и ставите у замрзивач да се стегне, најмање 6 сати.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ